Saturday, June 03, 2006

Фрийлансър, фрийланс, работа на свободна практика ?!?!?

Това е първото ми постче, в него мисля да ви обясня какво е това фрийлансър, фрийланс, работа на свободна практика. Значи, има в интернет едни сайтчета, които са направени така че да осигуряват посредничеството между работодатели и работници. Работодателя публикува проект, изпълнителя го реализира, сайта отдържа абсолутно минимална такса или взима нищожен процент от цената на проекта и всички са доволни :) Проектите при по-големите сайтове ,като Getafreelancer и www.EUFreelance.com са от порядъка на стотици на ден. Те са най-различни теми - графичен дизайн, вкарване на информация, оптимизация на сайтове за търсачки, логота, превод на текст, фотография, флаш анимация, настриване и внедряване на скриптове, прпмотиране на сайтове, реклама, маркетингови проучвания, всички видиве програмиране (.net, c/c++, Java, Perl/CGI, ASP, Delphi, Javascript, Python, Visual Basic, PHP, XML), абе почти всички за което можете да се сетите, но аз съм ви изброил областите в които се дават най-мого проекти. Въобще, ако имате поне идин талант ще може да го впрегнете и да си докарвате прилични доходи.. *** В следващия пост ще пиша за плюсовете и минусите на това да работиш като фрийлансър.

3 comments:

Ilcho Vuchkov said...

Голям проблем с този getafreelancer.com

Работих като луд, направих $280 и ги пуснах за изтегляне. По условията трябваше да изчакам 2 седмици, понеже било за първи път.

И в деня, в който трябваше да освободят парите виждам, че акаунта ми е спрян. Интересно!!! Дали сте успея изобщо някога да си получа парите!?

Очаквам с нетърпение пускането на PayPal.com за целия Европейски съюз, в това число и за България, и тогава никога не бих посетил отново този сайт.

Ако някой знае някои други, по-добри начини за теглене на пари от Moneybookers.com през сайта Getafreelancer.com моля да съобщи на всички ентусиасти, за да не минават моят път...

Ако има някой въпроси и коментари относно моят пост да заповяда на http://www.moderna.hit.bg или email: vuchkov@hotmail.com
И между другото продължавам да творя и работя, но не и на Getafreelancer.com

Ilcho Vuchkov said...

Относно изтеглянето на пари от сайта: GAF (www.getafreelancer.com) няма проблеми стига парите да изработени от проекти от самия сайт. Извинявам се за горния пост, тогажа депозирах сумата от PayPal.com като гръцки гражданин, и ми обясниха че не мога да ползвам GAF като exchange service.

Повече проблеми не съм имам с GAF. И работя добре с него. Съжалявам ако съм подвел погрешно някого.

Между другото на добрия начин за теглене на пари си остава Moneybookers.com за българи, естествено.

Вече и SL(scriptlance.com) работят с moneybookers. Това е друг, също много добър сайт за freelancers.

Anonymous said...

Трябва да проверя:)