Tuesday, November 21, 2006

Как да печелите проекти

Една много интересна , важна и вярна статия за това как да печелите лесно проектите в фрийланс сайтовете, като Getafreelancer и www.EUFreelance.com
--------------- >> How to win your freelance projects

***
Най-четени материали за фрийланс работата
Фрийлансър, фрийланс, работа на свободна практика ?!?!?
Въпрос към freelance developers: Колко изкарвате?
Как се почва като фрийлансър ?
Как станах фрийлансър (част 1 )

7 comments:

stafex said...

Здрасти, от извесно време и аз съм се зарибил по гетафриилансър.ком и искам да те питам ти как си прехвърляш парите от ГАФ акаунта в България?

John Baush said...
This comment has been removed by a blog administrator.
John Baush said...

Ами с до сега един път съм пробвал с Уестърн Юниън, иначе предпочитам с чек и после го осребрявам с Пощенска банка, вярно малко по-бавано става , но при мен не е проблем защото вече ми се засъпват месеците, обаче ако дърпаш пари за пръв път си чакаш около месец и половина докато пипнеш сухото :)

mashinka said...

Здравей, бих искала да науча повече за фрийлансър и да те помоля ако имащ свободно време да ми пищещ на този имейл:todorova_desi@abv.bg
Благодаря ти предварително!

Христо said...

Деси много съм зает, не мога да отделя много време да обяснявам наистина подробно, но ако ми зададеш конкретни въпроси, ще видя какво мога да направя.

Емил said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Kазвам се Габриела Митева и съм от Варна. От 2003г. съм фрийлансър и се занимавам с virtual administrative assistance.
При мен нещата започнаха малко по-различно....Още докато работех с нормирано работно време и шеф (към 1996-1997г.) попаднах на инфо от амеркикански списания и сайтове, че в САЩ ( и някои др. държави) има възможности да се работи от разстояние или от в къщи. Като вида на работата беше мн. различна - правене на пликове, сглобяване на играчки, текстообработка и т.н. Направих многобройни запитвания с надеждата, че някъде може и да приемат чужденци, за да работят от в къщи. Но отговорите бяха все едни и същи, че предложенията са валидни само за местни. Но идеята, че може да се работи по този начин толкова ми допадна, че години наред не спирах да се опитвам, да събирам нужната информация и т.н. Бях убедена,че един ден това ще се превърне в реалност за мен! През 2003г. по семейни причини ми се наложи да спра да работя. И така седейки си в къщи и имайки повече свободно време, продължих с търсенето. Интернет вече беше достатъчно развит, че предлагаше достатъчно възможности, за хора, които имат желание, да осъществят мечтите си! Направих си регистрация в GAF още тогава, но естествено в началото само правх бидове, които явно не се вземаха на сериозно. Продължих да си правя регистрации и в други подобни сайтове с пълната увереност, че все от някъде ще изскочи зайчето. И това стана през 2004, когато чрез GAF спечелих проект за link building за испански клиент. Поработихме 2-3 мес., но така и не ми написаха review. Следващия месец в резултат от регистрацията ми в сайт за virtual assistants се сдобих с нов клиент и нещата лека полека започнаха да се получават. Сега 5г по-късно мога да кажа, че повечето от клиентите ми са от САЩ, Канада и Англия. Нямам много разнообразни клиенти, но за сметка на това пък имам дългосрочни проекти и повечето от клиентите ми се връщат отново при мен. Миналата есен имах и първия си български клиент, колкото и невероятно да звучи. Не знам кога ще се появи втори, трети и т.н. Това, което най-много ме привлича в този тип работа е независимостта, свободата да избираш кога, колко и с кого да работиш! Без задължително работно време, без да се съобразяваш с прищявките на шефа си и т.н. Не,че с клиентите не трябва да се съобразяваш, но просто усещането е различно. Единствения недостатък на тази професия е липсата на социални, реални контакти с хора - колеги и партньори! Но вече се убедих, че когато се срещнеш с някой от клиентите си от другия край на света - усещането е много особено, приятно, и се създават още по-стабилни бизнес контакти! Успех на всички колеги!

http://www.freelancer-bg.com
Global Assistance Brought to You!